torstai 11. maaliskuuta 2010

Daytrade pivotin break-outista

Hetki vierähtänyt edellisestä postauksesta. Koitetaanpas aktivoitua tässä viikonlopun aikana blogin suhteen. Jospa sen aikoinaan luvatun setupin esittelen viimein kunhan saan sen naputeltua...

Mut heitetään tuosta nyt yksi screenshotti tän päivän treidistä.




Tuntigraafissa näkyy selkeä laskutrendi jonka huippuja ja pohjia vastaan pystyi piirtelemään melko selvän kanavan. 1,0950 tienoilla näytti olevan tukea ja hinta alkoi kimpoamaan kohti kanavan yläreunaa. Yläreunakin breikattiin ja päivän pivot-tasoa vasten alkoi muodostumaan triangeli, joten painetta break-outille pivotista oli havaittavissa. Toi triangeli on vähän niinkuin vieteri, joka puristuu kasaan ja sitten vapautuessaan pompsahtaa kunnolla. Entry 1,0985 tasoilta, eli pivotin päältä ja targetti seuraavaan pivot tasoon, eli R1-pivottiin. Break-out lähtikin varsin komiasti, ja tunnissa saatiin n. 35 pipsin profitti pienellä riskillä, koska stop oli varsin helppo asettaa pivotin alapuolelle 10 pipsin päähän. Nyt en hakenut sen kummemmin vahvistusta indikaattoreista, toi setuppi on jo tuollaisenaan varsin toimiva.

Mitä sitten 35 pipsin profitti tarkoittaa käytännössä? Pipsihän tarkoittaa sitä viimeistä desimaalia, kun valuuttakurssi ilmoitetaan muodossa 1.2222. Joten jos kurssi muuttuu 1.2222 - 1.2232 saadaan erotukseksi 10 pipsiä. Jos treidaajan pohjakassa on esim. dollareissa ja treidataan valuuttaparia EUR/USD on 1 pipsin arvo 1 dollari kun treidattava positio on 10 000$. Jos position arvo on 100 000$ on 1 pipsin arvo 10 dollaria. 1M positiolla pipsin arvoksi muodostuu 100$. Joten siksi mieluusti määrittelen treidien lopputuloksen pipseissä, koska se kertoo absoluuttisen lopputuloksen eikä position koon perusteella määriteltävää suhteellista lopputulosta. Comprende? No, en minäkään. Kuullosti kuitenkin hienolta. Eli tuon päivätreidin profitti 100 000$ positiolla toi 350$. Jos sellaisella sen treidasi.

Huomenna uudet kujeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti