tiistai 10. marraskuuta 2009

Konecranes Oyj: Jälkipyykki



Pörssipäivä takana. Katsotaanpas mitä päivä toi tullessaan. Konecranes avasi vahvasti, aivan fibonacciklusterin tuntumassa hinnalla 19,44 eli kolme senttiä hintatargetistamme. Tuntigraafin momentum oli jo aikaisemmin kääntynyt laskuun ja momentum oli 15 min graafissakin laskussa. Tässä olisi voinut periaatteessa lähteä jo shorttipositiolla liikkeelle, vaikkakaan 15 min. graafissa ei bearish reversalia vielä nähty. Jo seuraavan palkin aikana saavutettiin ensimmäisen hintatargetti 19,15 kun hinta teki päivän pohjat 19,14. Targetti oli valittu tuntigraafin fibonacci retracementin 50% tason mukaan joka osui suhteellisen lähelle. Jos shorttipositio olisi otettu ja osa positiosta olisi myyty targetissa ja loppu position stop olisi siirretty break eveniin, olisi treidissä ollut ainekset pieneen profittiin, vaikkakin todellinen sukellus jäi tänään tulematta.



Jos sen sijaan jäi odottamaan 15 min. graafin momentumin kääntymistä, olisi joutunutkin tekemään tiukkoja päätöksiä ottaako positio vai ei. Bearish reversal tuli klo 15 tienoilla, tällöin hinta kellui 19,25 tienoilla, melko kaukana alkuperäisestä entrytargetista, eikä hinta itseasiassa vielä ollut kokeillut klusterimme kestävyyttä. Se mikä alkoi pistää silmään pörssipäivän aikana oli kuinka Pivot R1-taso toimi pitkään vastuksena eikä päästänyt hintaa testaamaan klusteriamme. Tästä johtuen, 15 min graafiin kehittyi triangeli, mikä viestitti vahvasti, ettei shorttiposition ottaminen tässä tilanteessa välttämättä ole kovin nerokas temppu. (Vastaava triangeli nähtiin tuntigraafissa entry-analyysissämme.) Kun breikki Pivotista viimein tuli, meni hinta klusterista ja seuraavasta Pivot-tasostakin läpi.

Mitäs meille siis jäi käteen? Jos oli aggressiivinen ja otti position heti päivän alussa, saattoi päästä pienille profiteille ja jos jäi odottamaan vahvistusta 15 min graafista ja oli hereillä, jätti position ottamatta. Nokkela treidaaja olisi voinut hylätä koko shorttiajatuksen ja sijoittaa itsensä triangelin break-outin varalta.

Tämänkertainen strategia ei ollut jäätävä menestys, mutta opittiin taas muutamia juttuja joihin kannattaa kiinnittää huomiota pörssipäivän aikana. Triangeli break-outtien treidaaminen on yleensä ihan toimiva strategia, jotkut elättävät itsensä treidaamalla pelkästään niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti