perjantai 13. marraskuuta 2009

Viikko pulkassa



Tuntigraafin perusteella Konecranes kääntyi jo vienoon laskuun. Eillisiä huippuja ei enää ylitetty ja volyymi laski edelleen. Vaikuttaa siltä, että noususwingin huippu nähtiin eilen ja osake on valmis aloittelemaan laskutrendiä. Entrytargetti shorttiin voidaan nostaa 19,80 tienoille, mikä on tämän päivän pohjien alapuolella. Jäämme odottamaan maanantain pörssisäpinöitä jotta saamme jatkoa jännittävälle Konecranes-sarjallemme :) Myös forex kilahtaa puolenyön aikoihin kiinni, joten aika vähitellen orientoitua viikonlopun viettoon.

Kiitos kaikille blogin lukijoille, loistavaa viikonloppua ja jatketaan maanantaina!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi. Voisitko vielä jossain vaiheessa kertoa miten olet päätynyt käyttämiisi TA indikaattoreihisi ja onko jotkut niistä selkeästi tärkeimpiä.

    Miten muuten otat indeksin teknisen tilanteen huomioon treideissä? Esim, jos laajat indeksit ovat teknisesti hyvin bullish ja yksittäinen osake bearish, eikö voisi ajatella että kannattaa odottaa, että markkinan suunta tukee shortti swingin paikkaa esim KoneCranesille.

    Itse käytän teknistä analyysiä hyvin väljästi ja sivuosassa treidaamisessa ja koitan löytää perusteluja miksi käyttää enemmän aikaa TA:n

    VastaaPoista
  2. Mielestäni sillä ei ole niin merkitystä mitä teknistä indikaattoria päätyy käyttämään, kaikki indikaattorit kuitenkin kertovat periaatteessa samaa tarinaa, hinnan muutosvauhdin kehittymistä tietyllä ajanjaksolla. Käytä sitä indikaattoria minkä toimintaperiaatteen ymmärrät ja minkä olet havainnot toimivaksi.

    Konecranes esimerkin daily-graafissa, stokastisten huippukohdat ja bearish reversal asettuivat hinnan huippukohtien kanssa samaan linjaan, joten sen perusteella saattoi tehdä oletuksen että stokastisten kääntyminen voi jatkossakin ilmaista myös hinnan kääntymistä laskuun. Indikaattorin parametrit kannattaakin säätää siten, että niiden huippukohdat täsmäävät hinnan huippukohtien kanssa, näin ollen ne ovat "synkassa" ja antavat oikeellisemman kuvan hinnan muutosvauhdin tapahtumista.

    Indeksin tilanteen voi ottaa osaksi analyysiään, jos on huomannut sen korreloivan voimakkaasti osakkensa käyttäytymiseen. Varsinkin yleisindeksihän kuvailee melko hyvin markkinoiden yleisiä tunnelmia, toisaalta sen vaikutukset yksittäiseen osakkeeseen voivat olla vaikeita ennakoida. Toimivampi tapa voisi olla verrata osaketta toimialansa (sektorin) indeksiin ja katsoa esim. "laahaako" osake sektoriaan perässä vai onko se indeksiään "edellä". Jos haluaa sektorin indeksin tai yleisindeksin aina tukevan analyysiään, jäävät varsin monet treidipaikat vaille vahvistusta ja jäävät näin ottamatta. Mutta jos se on osa strategiaa niin mikäs siinä. Yksi ehkä yleisestikin käytetty strategia on tehdä tekninen analyysi sektorigraafien perusteella, ja jos sektori antaa longi-signaalin, valitaan sektorin "vahvimmat hevoset" ja ratsastetaan sektorin nousu näillä hevosilla.

    Teknistä analyysiä kannattaa ehdottomasti käyttää. Pelkän fundamenttien pohjalta on hyvin vaikea päätellä mikä olisi oikea entrytaso, milloin tehdä exit? Milloin treidaaja fundamenttien perusteella tietää olevansa väärässä ko. arvopaperin suhteen? Milloin on aika katkaista tappiot? Myöskin fundamenttianalyysi jättää hinnan muodostumisen kannalta kaikkein olennaisimman pois; mitä muut treidaajat/sijoittajat/markkinoilla toimijat tekevät?

    Jokainen arvopaperimarkkinoihin jollain tavalla sidoksissa oleva henkilö tekee teknistä analyysiä. Joka kerta kun näet hintagraafin, teet siitä jo mielessäsi analyysin. Vaikka kuinka alkeellisen tahansa, on se silti tekninen analyysi, eikä perusajatus siitä juurikaan muutu, vaikka termistö hieman raflaavammaksi muuttuukin :)

    VastaaPoista