keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Konecranes Oyj, päivägraafi



Analyysi: KoneCranesin tuntigraafin analyysistä ei liikoja saatu irti, mutta päivägraafin puolelle on muodostumassa mielenkiintoinen kuvio. Olen piirtänyt edellisten swingien (pohja-huippu, merkitty palloilla) perusteella 100% projektion edellisistä pohjista (17,50). 3 projektioita muodostaa klusterin alueelle 19,80 - 20,00. Tämänkaltaisen symmetriaprojektion tavoitteena on löytää huippu menossa olevalle swingille. Jostain syystä markkinat liikkuvat monesti symmetriaa noudattaen, katsotaan toimiiko symmetria myös tällä kertaa. Graafista voidaan löytää myös melko hyvin muodostunut Elliot wave -aallokko, jonka 4. huippu on muodostumassa fibonacciklusteriimme. (yksi 100% projektio klusterissa on selvästi muita ylempänä, ei kiinnitetä siihen tällä kertaa sen enempää huomiota) Stokastisten momentum on lähellä yliostettua ja volyymi on putoamassa, joka voisi antaa myös merkkejä trendin kääntymisestä laskuun. Olen piirtänyt graafiin myös aikaprojektion (pystyviivat) edellisten swingien keston perusteella. Edelliset swingit pohjalta huippuun ovat kestäneet n. 11-12 päivää ja tuo aikaslotti ollaan saavuttamassa huomisen pörssipäivän aikana.

Joten mitä meillä on kasassa päätöksenteon tueksi? Meillä on muodostunut kaava (Elliot wave) joka tukee laskutrendiin kääntymistä, hinta on saavuttanut hintaklusterin (100% projektiot edellisistä swingeistä) ja pysähtynyt sen tuntumaan, saavutamme huomenna aikaprojektiot (todennäköinen ajankohta trendin kääntymiselle), momentum saavuttamassa yliostettua tasoa (tukee trendin kääntymistä) ja laskeva volyymi (tukee nousutrendin heikkenemistä). Näiden lisäksi, graafin viimeisin palkki on muodostanut ns. kengurun hännän, joka nähdään yleensä trendien käännekohdissa. Meillä on siis varsin vahva tekninen analyysi tällä kertaa joka osoittaa laskutrendin alkamista.

Otetaanpas härkää sarvista ja projektoidaan mahdollinen hintatargetti alkavalle laskutrendille. (Jos mennään lepikkoon niin mennään täysillä :) )



Graafi on hieman sekava, mutta olen merkinnyt laatikolla todennäköiset hintatargetit tulevalle laskutrendille edellisten swingien perusteella. Laatikko 5a) tarkoittaa Elliot waven 5. pohjan mahdollista muodostumiskohtaa. Eli tässä kohtaa kannattaa jo tuumia josko ottais hieman profitteja ulos. Rohkeampi veto on katsoa, josko treidi saavuttaisi päätepysäkin eli 5b) jonne muodostui toinen fibonacciklusteri.

Joten huomenna sitten shorttaamaan jos tuntigraafin momentum tekee bearish reversalia ja hintakin näyttää lähtevän laskuun. Mutta jos nousutrendi jatkaa kulkuaan, skipataan treidi ja tutkaillaan muita mahdollisuuksia.

Nyt alkaa jo kristallipallo ylikuumentua, joten jäädäänpä odottamaan huomista ja katsotaan miten käy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti